Bij Zest! is personal coaching ook echt persoonlijk!

Personal coaching

Bij Zest! is coaching gericht op het leren kennen van jezelf, hoe je denkt en wat je wilt als persoon. Wat zijn je drijfveren en wat houd je tegen om te doen wat je eigenlijk zou willen? En wat zijn daarbij onderliggende en instandhoudende factoren? Wat zijn je krachten en hoe kun je die inzetten? 

Wat is coaching?

Een coach houdt zich op professionele basis bezig met het begeleiden van een persoon bij:

 • het uitvoeren van complexe handelingen
 • het vinden van antwoorden op vragen
 • het vinden van oplossingen voor problemen
 • het benutten van ongebruikte mogelijkheden
 • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden

Wat is het verschil tussen psychotherapie en coaching?

Bij psychotherapie is de aard van de problematiek meestal complexer en ernstiger. Er is dan sprake van een psychische stoornis. Bij coaching kan er ook sprake zijn van een probleem, klacht(en) of een moeilijke situatie waarin je verkeert, maar dit hoeft niet per se. Je kunt coaching ook gebruiken om van een gezonde situatie verder te groeien en je te ontwikkelen. Bij psychotherapie volg je een intensief traject waarbij je meestal wekelijks komt. Coaching kan een korte periode intensief worden ingezet of juist verspreid over een langer durende periode. Thuis ga je in de tussenliggende periode verder met hetgeen je hebt geleerd in de coaching.

Kortom, tussen psychotherapie en coaching bestaat een overlap, maar coaching is meer geschikt als je merkt dat je jezelf verder wilt ontwikkelen of merkt dat je vast zit in een moeilijke situatie, terwijl psychotherapie bij Zest! een intensiever traject biedt op meerdere gebieden om je te helpen patronen van jezelf te doorbreken.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.

Wist je dat?

Coaching onder bepaalde voorwaarden ook fiscaal aftrekbaar is? Kijk hier voor meer informatie.

Wanneer is coaching iets voor jou?

Ten aanzien van personal coaching kunt je onder andere denken aan de volgende situaties:

 • Levensfaseproblematiek (o.a. gaan studeren, zwangerschap, quarter- en midlife crisis, echtscheiding, het afhankelijk van anderen worden)
 • Het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Rolverandering en gevoelens van controleverlies
 • Emotioneel uit balans voelen
 • Verminderd zelfvertrouwen
 • Moeite met voor jezelf opkomen, assertief zijn

De bovenstaande voorbeelden zijn niet uitputtend. Coaching kan in veel situaties iets opleveren! Vraag je je af of coaching jou kan helpen? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of neem contact op.

Praktijkruimte Zest!

Wat kun je verwachten?

Als je geinteresseerd bent in coaching door Zest! kun je via de mail, contactformulier of telefonisch een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het doel is een persoonlijke kennismaking met de praktijk en de werkwijze. Bij coaching stel je je kwetsbaar op en het is daarom erg belangrijk dat je je prettig voelt en een klik ervaart. Daarnaast is het gesprek bedoeld om jouw wensen en vragen met betrekking tot de coaching te inventariseren en natuurlijk om gewoon even kennis met elkaar te maken!

Wanneer je besluit om verder te gaan, maken we vervolgafspraken. In deze gesprekken brengen we in kaart waar je tegenaan loopt en aan wilt werken. Ook bespreken we wat het doel moet zijn van onze samenwerking. Wanneer is de coaching voor jou geslaagd? Vervolgens gaan we aan de slag om de opgestelde doelen stap voor stap te realiseren. Niet alleen tijdens de gesprekken, maar vooral daarbuiten ga je met nieuwe inzichten aan het werk om veranderingen te bereiken.

Ook kijken we naar de vorm die het beste bij jou aansluit. Dit kunnen enkele gesprekken zijn, maar ook een intensiever traject. Tussentijds contact via de mail of via Skype behoren tot de mogelijkheden. We zorgen ervoor dat de aanpak optimaal past bij wat jij nodig hebt.